ua en ru

Вибух у дворі будинку Садового кваліфікували як теракт

Вибух у дворі будинку Садового кваліфікували як теракт

У винуватця вибуху знайшли в рюкзаку три гранати і тротилову шашку

Вибух у дворі будинку мера Львова Андрія Садового, який стався вчора ввечері, 29 жовтня, кваліфікували як теракт. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України у Львівській області.

"За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) КК України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що чоловік, який кинув гранату у двір Садового, був затриманий в порядку ст. 208 КПК України та поміщений в ізолятор тимчасового утримання. Під час огляду правоохоронці виявили в рюкзаку затриманого три гранати РГД і тротилову шашку. В даний час встановлено, що він є 29-річним місцевим жителем.

Нагадаємо, вчора, 29 жовтня, близько 22:50, у Львові на подвір'ї будинку, де мешкає міський голова Львова Андрій Садовий, пролунав вибух. В результаті вибуху ніхто не постраждав. Працівники міліції, які здійснюють охорону території біля будинку мера Львова, затримали чоловіка, який кинув гранату у двір сім'ї Садових.

Зазначимо, будинок мера Львова Андрія Садового вже двічі обстрілювали. У результаті інцидентів ніхто не постраждав.