ua en ru

Вибух у будинку губернатора Херсонської області кваліфікований як теракт

Вибух у будинку губернатора Херсонської області кваліфікований як теракт Фото: Андрій Путілов

На місці вибуху було знайдено уламки гранати

Вибух у дворі будинку губернатора Херсонської області Андрія Путілова міліція кваліфікувала як теракт. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Херсонській області.

"Як повідомив перший заступник начальника УМВС Юрій Гороховських, слідчим управлінням УМВС в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України "Терористичний акт", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

З місця вибуху в будинку губернатора Херсонської області були вилучені фрагменти корпусу і інші складові частини гранати заводського виробництва.

Нагадаємо, сьогодні губернатор Херсонської області Андрій Путілов звернувся до МВС та СБУ з повідомленням, що невідомі влаштували вибух в його домоволодінні.

"Повідомляю, що вночі невідомі особи закинули на територію мого домоволодіння вибуховий пристрій, який спрацював, в результаті чого стався потужний вибух", - повідомив Путілов.

Він назвав такі дії провокацією, спрямованою на дестабілізацію ситуації в регіоні, а також посяганням на його життя і життя його близьких.