ua en ru

Вищий адмінсуд залишив у силі постанову ЦВК про запровадження нумерації кандидатів у Президенти у виборчому бюлетені.

Вищий адміністративний суд України залишив у силі постанову Центральної виборчої комісії щодо запровадження нумерації кандидатів у Президенти у виборчому бюлетені. Про це заявила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна, передає кореспондент РБК-Україна.

Нагадаємо, кандидат у Президенти Людмила Супрун оскаржила в Київському апеляційному адміністративному суді цю постанову, який зобов'язав ЦВК скасувати нумерацію, однак Вищий адміністративний суд залишив у силі постанову ЦВК.

15 грудня ЦВК затвердила розмір та форму бюлетеня для голосування на виборах Президента України. Навпроти кожного кандидата в Президенти буде стояти порядковий номер, а список кандидатів у Президенти буде розташовано у алфавітному порядку, як і раніше. Як заявила Ж.Усенко-Чорна, передбачена постановою Центральної виборчої комісії України нумерація кандидатів в Президенти у виборчому бюлетені може призвести до зриву друку бюлетенів, що в свою чергу може поставити під загрозу проведення виборів. Згідно з постановою, кандидати в Президенти, зокрема, отримали номери: № 13 - Юлія Тимошенко, № 14 - Сергій Тігіпко, № 15- Олег Тягнибок, № 16 - Віктор Ющенко, № 17 - Віктор Янукович, № 18 - Арсеній Яценюк.