ua en ru

Вищий госпсуд України приступив до розгляду касації на рішення суду про виплату Кабміном боргів ЄЕСУ

Вищий господарський суд України приступив до розгляду касації на рішення суду про виплату урядом України боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) Міністерству оборони Росії. Засідання відкрила головуюча суддя, передає кореспондент РБК-Україна.

На засіданні присутні сторони-учасники процесу, зокрема представники Міноборони Росії, представники Кабінету міністрів і Державної казначейської служби, а також представник корпорації ЄЕСУ.

Нагадаємо, Міноборони РФ звернулося до Госпсуду Києва з приводу виплати урядом України 3,1 млрд грн за боргами корпорації ЄЕСУ. Так, російська сторона вимагає притягнути як відповідача, крім Кабміну України, Держказначейство. У той же час ЄЕСУ в справі фігурує як третя особа. Цей борг, як стверджує позивач, утворився в кінці 1990-х років, коли ЄЕСУ на чолі з Юлією Тимошенко не виконала гарантоване урядом Павла Лазаренка угоду 1997 року про постачання корпорацією ЄЕСУ продукції для російського оборонного відомства.

Зазначимо, позов був пред'явлений за результатами розслідування діяльності компанії ЄЕСУ, до керівництва якої причетна екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

Читайте також: Україна вже виплатила РФ 15 млн грн боргу по справі ЄЕСУ, - Пшонка