ua en ru

Вийшов офіційний трейлер драми "Донбас" Сергія Лозниці

Вийшов офіційний трейлер драми "Донбас" Сергія Лозниці Кадр з фільму фільму "Донбас" (YouTube/Arthouse Traffic)

Офіційний трейлер драми "Донбас" українського режисера Сергія Лозниці

Трагікомедія "Донбас" заснована на документальних матеріалах та реальних історіях, які сталися на сході України. Світова прем'єра фільму відбулася навесні 2018 року в рамках Каннського фестивалю, а в українських кінотеатрах прокат картини "Донбас" стартує з 18 жовтня.

"Донбас": трейлер онлайн

Військова драма "Донбас" є спільним проектом України, Німеччини, Франції, Румунії, Нідерландів. Режисером і сценаристом фільму виступив Сергій Лозниця ("В тумані", "Щастя моє", "Майдан").

Офіційний український трейлер фільму "Донбас" (YouTube / Arthouse Traffic)

За роботу над виробництвом картини Сергій Лозниця отримав премію програми "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю 2018 - "Кращий режисер".

Головні ролі у фільмі виконали: Валеріу Андрюце, Євген Чистяков, Георгій Делієв, Борис Каморзін, Наталя Бузько, Вадим Дубовський.

Сюжет трагікомедії "Донбас"

Дія фільму відбувається в східному регіоні України після початку військових дій у 2014 році. Сюжет являє собою ланцюжок подій, які плавно перетікають з епізоду в епізод. За основу режисером були взяті аматорські відео з YоuTube, зняті на непідконтрольних Україні територіях.

"Донбас" показує історії людей, вимушених пристосовуватися до умов влади незаконних формувань. Руйнуються сімейні і дружні відносини, розриваються професійні зв'язки, зберегти гідність і здоровий глузд в цій ситуації стає все складніше.

Фільм передає атмосферу, де життя і смерть ходять поруч, а від драми до комедії - один крок.