ua en ru

Виплати для участників АТО через держбанки будуть проведені до кінця жовтня, - Міноборони

Міністерство оборони України рапортує про забезпечення виконання урядових рішень щодо переведення виплат грошового забезпечення військовослужбовців і заробітної плати працівників військових частин та установ Збройних сил України в установи державних банків.

Міністерство оборони України рапортує про забезпечення виконання урядових рішень щодо переведення виплат грошового забезпечення військовослужбовців і заробітної плати працівників військових частин та установ Збройних сил України в установи державних банків. Про це повідомили у прес-службі Міноборони.

На сьогодні державними банками України є ВАТ "Ощадбанк", ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" та ВАТ АБ "Укргазбанк".

Переказ виплати грошового забезпечення і зарплати в установи держбанків передбачено здійснити у два етапи:

1) учасникам антитерористичної операції (АТО) - невідкладно, починаючи від жовтня 2014 року;
2) іншим військовослужбовцям і працівникам - починаючи з листопада 2014 року.

"Вибір державних банків і укладення з ними договорів належить до повноважень винятково військових частин (установ) та здійснюється з урахуванням найбільш сприятливих умов для розрахунково-касового обслуговування (розташування відділень банку, кількість банкоматів, вартість банківських послуг тощо), а також права працівників на вибір зарплатно-карткових проектів. У разі неукладення договорів з установами державних банків або неоформлення платіжних карток у визначені протокольними рішеннями терміни Міністерство оборони України забезпечить виплату коштів військовослужбовцям і працівникам військових частин та установ ЗСУ готівкою", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, зарплата рядового ВСУ в зоні АТО у Донецькій і Луганській областях становить 5-6 тис. грн.

Нагадаємо, наприкінці серпня НБУ тимчасово пом'якшив вимоги до банків через окупацію Криму, АТО та обвал гривні.