ua en ru

Висунуто звинувачення у справі про вбивство журналістки на Мальті

Висунуто звинувачення у справі про вбивство журналістки на Мальті Фото: Дафна Каруана Галіція (twitter/mediamediatwi)

Троє фігурантів підозрюються у виготовленні вибухівки, яка була підкладена в машину журналістки

У справі про вбивство на Мальті журналістки Дафни Каруани Галіції поліція висунула звинувачення трьом підозрюваним. Троє чоловіків звинувачені у виготовленні вибухового пристрою, який було підкладено в автомобіль журналістки, передає Deutsche Welle.

Братам Джорджу і Альфреду Д., а також Вінсенту М. закидають виготовлення вибухового пристрою, який було приведено в дію в орендованому репортером автомобілі, що спричинило її загибель.

Також всі троє підозрюються в організованій злочинності і зберіганні вибухових речовин. Раніше фігуранти вбивства журналістки потрапляли в поле зору правоохоронних органів у зв'язку зі спробою пограбування банку і замахом на поліцейського.

Нагадаємо, Галичина загинула 16 жовтня, коли в її автомобілі спрацював вибуховий пристрій. У понеділок, 4 грудня, місцева поліція заарештувала 8 підозрюваних у вбивстві журналістки Дафни Каруани Галіції, котра курувала розслідування корупції на Мальті. Підсумком роботи Галіції стала публікація в "Панамських документах" відомостей, які викривають в ухиленні від податків прем'єр-міністра країни. За 15 днів до смерті журналістка подавала заяви в поліцію про погрози.