ua en ru

Вибори у Кривому Розі можуть пройти 27 березня

Вибори у Кривому Розі можуть пройти 27 березня Фото: Ігор Луценко

Рада може сьогодні проголосувати за відповідний законопроект

Верховна Рада України може призначити вибори мера Кривого Рогу на 27 березня. Про це у своєму Facebook повідомив народний депутат України від "Батьківщини" Ігор Луценко.

"Ймовірно, нові вибори у Кривому Розі будуть призначені на 27 березня. Зараз практично готовий проект закону про призначення позачергових виборів, який (є всі підстави сподіватися) буде проголосований сьогодні", - повідомив Луценко.

Ймовірно, нові вибори у Кривому Розі будуть призначені на 27 березня. Зараз практично готовий проект закону про призначення позачергових виборів, котрий (є всі підстави сподіватися) буде проголосовано сьогодні.

Posted by Igor Lutsenko on 9 декабря 2015 г.

Народний депутат, перший заступник голови комітету зпитань правової політики та правосуддя, член фракціі " Народний фронт" Леонід Ємець у коментарі РБК-Україна повідомив, що найближчим часом буде внесено відповідний проект постанови по призначення позачергових виборів криворізького міського голови. Попередньо домовлено, що вибори можуть пройти в березні.

"Якщо вони позачергові, то за загальними процедурами, це десь березень місяць",- сказав він.

За словами Ємця, вибори міського голови Кривого Рогу мають відбутися з початку, включаючи перший та другий тур.

Нагадаємо, 16 листопада Криворізька міська виборча комісія встановила результати другого туру виборів - з перевагою 752 голоси переможцем другого туру оголошено Юрій Вілкул. У свою чергу, "Самопоміч" заявила, що за результатами підрахунку 80% бюлетенів на виборах мера Кривого Рогу лідирує Юрій Милобог.

Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради України прийняла рішення рекомендувати парламенту призначити нові вибори міського голови Кривого Рогу.