ua en ru

ВТБ Банк збільшує статутний капітал на 1,2 млрд грн

ПАТ "ВТБ Банк", відповідно до рішення загальних зборів акціонерів від 25 липня 2014 року, здійснює процедуру збільшення статутного капіталу на 1 млрд 200 млн грн шляхом приватного розміщення додаткових акцій. Про це повідомили у прес-центрі ВТБ в Україні.

2 вересня отримано тимчасове свідоцтво Національної комісії з цінних паперів про реєстрацію випуску акцій ПАТ "ВТБ Банк" на суму 1,2 млрд грн. У період з 8 по 26 вересня акціонери реалізували своє переважне право шляхом написання заяв та перерахування коштів у розмірі 99,9737% від запланованого обсягу розміщення акцій. Акції, що залишилися, будуть купуватися акціонерами на 2-му етапі розміщення в період із 3 по 5 листопада 2014 року.

Звіт про результати проведеного розміщення і нова редакція Статуту ПАТ "ВТБ Банк" зі статутним капіталом у розмірі 6,6 млрд грн будуть розглянуті Загальними зборами акціонерів у листопаді поточного року і пройдуть відповідну реєстрацію в Національному банку України.

"Збільшення статутного капіталу нашого українського банку підтверджує наші наміри зберегти бізнес у країні, якщо для цього будуть створені відповідні умови з боку України. Сьогодні основне завдання групи ВТБ в Україні - ефективне управління витратами і збереження позицій на ринку, який, як і раніше, залишається для нас дуже важливим", - повідомив президент-голова правління ВАТ Банк ВТБ Андрій Костін.

Уже зараз банк демонструє майже дворазове перевищення показників порівняно з мінімальними нормативами, встановленими Національним банком України: норматив достатності регулятивного капіталу Н2 становить 18,67% при мінімальному значенні 10%, коефіцієнт співвідношення регулятивного капіталу та сукупних активів Н3 - 18,32% при мінімальному значенні 9%, коефіцієнт співвідношення регулятивного капіталу і зобов'язань Н3-1 - 22,97% при мінімальному значенні 10%.

"Ми вважаємо, що докапіталізація є важливим сигналом стабільності та стійкості ВТБ Банку для існуючих і потенційних клієнтів, які сьогодні приймають рішення про продовження співпраці з нашим банком або приймають рішення про вибір банку для відкриття депозитів або отримання інших банківських послуг", - наголосив голова правління ВТБ Банку Костянтин Вайсман.