ua en ru

Вступ в дію з 1 січня 2010 р. антикорупційних законів ускладнить роботу МВС, - Ю.Луценко.

Вступ в дію з 1 січня 2010 р. нових антикорупційних законів ускладнить роботу МВС. Про це міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив сьогодні журналістам, передає кореспондент РБК-Україна. «Цей закон є недосконалим, оскільки такі закони діють у країнах, де відомства забезпечені фінансуванням ... МВС фінансується з державного бюджету на рівні 25% від потреби. Решту ми мусимо заробляти через платні послуги і благодійні фонди. Якщо з 1 січня це зупиниться, міліція буде неефективно працювати як і інші силові структури», - сказав він.

Міністр пояснив, що з 1 січня 2010 р. законодавство забороняє будь-яке фінансування МВС з благодійних фондів.

Нагадаємо, Верховна Рада Україна 11 червня 2009 р. прийняла закони "Про принципи запобігання і протидії корупції", "Про відповідальність юридичних осіб за корупційні правопорушення", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосуються відповідальності за корупційні правопорушення". Закони вступають в силу з 1 січня 2010 р.

27 листопада 2009 р. Верховний Суд України затвердив проект подання Конституційному суду України щодо конституційності вказаних законів.

30 листопада 2009 р. Міністерство юстиції заявило про відсутність підстав для визнання неконституційними положень антикорупційних законів.