ua en ru

Зустріч в Мінську дозволить обговорити асоціацію України з ЄС, - Путін

Президент Росії Володимир Путін заявив, що зустріч в Мінську у форматі ЄС-Україна-"Євразійська трійка" дозволить обговорити угоду про асоціацію України з Європейським союзом.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що зустріч в Мінську у форматі ЄС-Україна-"Євразійська трійка" дозволить обговорити угоду про асоціацію України з Європейським союзом. Про це він заявив сьогодні в Мінську, повідомляє прес-служба Кремля.

"Такий формат, який ми використовуємо сьогодні - Митний союз, Україна, представники ЄС, - надає гарну можливість для обговорення питань, що стосуються наслідків підписаної Україною угоди про асоціацію з ЄС у контексті її співробітництва з державами Митного союзу", - заявив Путін.

Він підкреслив, що Україна тісно інтегрована в економічний простір СНД.

"По суті, поряд з Росією, Білорусією, Казахстаном вона є невід'ємною складовою частиною найбільшого в світі господарського комплексу, що створювалося не на протязі якихось років і десятиліть, а створювалося протягом століть без всякого перебільшення. Росія, безумовно, завжди поважала і буде поважати суверенний вибір будь-якого народу, будь-якої країни в організації власного політичного життя, в організації союзів, військових і економічних союзів. Але сподіваємося, що це буде відбуватися не на шкоду іншим учасникам міжнародного спілкування і не за наш рахунок", - заявив Путін.

Нагадаємо, сьогодні, 26 серпня, близько 15:00 за київським часом у Мінську розпочалася зустріч Мінську у форматі ЄС-Україна-"Євразійська трійка". На зустрічі присутні Президент України Петро Порошенко, Президент Білорусі Олександр Лукашенко, Президент Росії Володимир Путін, Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв. У зустрічі також беруть участь три комісара ЄС із зовнішньої політики Кетрін Ештон, з енергетики Гюнтер Оттінгер та з питань торгівлі Карл де Гухт.

На цій зустрічі сторони мають намір досягти домовленостей щодо дозволу військового конфлікту на Донбасі, а також провести переговори у сфері енергетики і торгових відносин в рамках підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС.