ua en ru

Спалах вірусного гепатиту в Харківській області: зафіксовано ще три випадки зараження

Спалах вірусного гепатиту в Харківській області: зафіксовано ще три випадки зараження Фото: лікарня (РБК-Україна)

Серед захворілих одна дитина

Кількість випадків вірусного гепатиту в смт. Андріївка, що в Балаклійському районі Харківської обл. зросла до 10. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Харківського обласного лабораторного центру МОЗ.

"Станом на 18.10.2017 серед жителів смт. Андріївка Балаклійського району зареєстровано ще 3 випадки вірусного гепатиту, у т. ч. 1 дитина. З 10 хворих 6 із сімейних вогнищ (одна сім'я - 4 хворих і одна сім'я - 2 хворих)", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що всі хворі госпіталізовані в інфекційне відділення КЗОЗ Балаклійської районної ради "Балаклійська центральна клінічна районна лікарня", отримують лікування.

"17.10.2017 хворі були оглянуті лікарями інфекціоністами КЗОЗ "Обласна клінічна інфекційна лікарня" та КЗОЗ Обласна дитяча інфекційна клінічна лікарня", - додали у Харківського обласного лабораторного центру МОЗ.

Також повідомляється, що результати лабораторних досліджень проб питної води на наявність антигену вірусного гепатиту А, відібраних у вогнищах за місцем проживання та навчання хворих негативні.

Нагадаємо, у Тернопільській області зафіксовано спалах гепатиту А.