ua en ru

Спалах сибірської виразки в Міняйлівці: в селі ввели карантин

Спалах сибірської виразки в Міняйлівці: в селі ввели карантин Ілюстративне фото (Уніан)

В одного з п'яти госпіталізованих підтверджено захворювання на сибірку

П’ятеро людей, які брали участь у забитті худоби в селі Міняйлівка Одеської області, госпіталізовано зі специфічними симптомами захворювання шкіри. За результатами лабораторних досліджень в одного хворого підтверджено захворювання на сибірку, про це повідомляє РБК-Україна посилаючись на прес-службу Міністретсва охорони здоров'я.

У МОЗ зазначили, що отримано позитивний результат дослідження м’яса забитої тварини та ґрунту в дворі, де було забито хвору тварину. Також у прес-службі зазначили, що ситуація знаходиться під контролем місцевої влади.

"Фахівці Держпродспоживслужби та обласного лабораторного центру проводять необхідні заходи з недопущення розповсюдження захворювання. Захворювання локалізовано в межах одного села - із 30 вересня 2018 року введено карантин. Медики обстежують людей, які контактували з хворими тваринами чи вживали м’ясо забитої худоби", - йдеться у повідомленні.

Також у МОЗ зазначають, що медики спостерігатимуть за станом здоров’я жителів села упродовж 15 днів.

"Щоденно здійснюються обходи домівок для контролю стану здоров’я людей, які потенційно можуть заразитись збудником сибірки. Особам, які мали ризик зараження збудником сибірки, призначається термінова профілактика антибіотиками і за ними здійснюється медичне спостереження", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в 2016 році випадок сибірської виразки був зареєстрований в Харківській області. При проведенні епідрозслідування встановлено коло осіб, які мали контакт з хворою твариною, вживали в їжу м'ясо і сало хворого тваринного.

Також додамо, в Україні станом на 16 липня 2018 року зареєстровано 58 випадків ботулізму, внаслідок яких захворіло 65 людей, 5 із них померло.