ua en ru

ГПУ незабаром оголосить нових підозрюваних у справі про розстріли на Майдані, - Горбатюк

ГПУ незабаром оголосить нових підозрюваних у справі про розстріли на Майдані, - Горбатюк Фото: Сергій Горбатюк (РБК-Україна)

За словами Горбатюка, прийняття остаточних рішень по справах Майдану гальмує суд

Генеральна прокуратура України незабаром повідомить про нові підозри у справі про розстріл на Майдані Незалежності в Києві взимку 2014 року. Про це заявив начальник Департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в ефірі телеканалу "112 Україна".

"По низці епізодів готуються повідомлення про підозри, але я поки не можу озвучувати, це рішення приймається слідчим, прокурором. Ведеться системна робота, починаючи з виконавців і закінчуючи тим, кого ми підозрюємо в організації цих злочинів", - сказав він.

За його словами, ухвалення остаточних рішень у справах Майдану гальмує суд. У той же час, досі жодна зі скарг ГПУ на порушення з боку суддів не була розглянута.

"Є одне кримінальне провадження по одному епізоду. З липня 2014 року розглядається справа за фактом побиття журналіста Веремія, що передувало його вбивству. Три роки в цій справі немає остаточного рішення. Ми в цих випадках реагуємо, направляємо... там, де є порушення, дійсно, ми бачимо ознаки порушення суддями... ми направляємо скарги Вища рада правосуддя. Саме їх позиція може показати іншим, що не можна порушувати закон. З восьми наших скарг, які ми направили в цьому році, ще жодна не призначена до розгляду і невідомо, коли буде призначена", - додав Горбатюк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ не знайшла випадків використання на Майдані зброї, викраденої у відділках МВС.