ua en ru

ТСК з розслідування фактів побиття журналістів створена з порушенням регламенту ВР, - Єфремов

Тимчасова слідча комісія (ТСК) з розслідування фактів побиття журналістів створена з порушенням регламенту Верховної Ради України. Про це на брифінгу заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується створення ТСК, то як мені бачиться, представники опозиції, проваливши свою акцію, шукали можливість для того, як відволікти суспільство і журналістів від цього. Ми не очікували, що провокації будуть влаштовуватися з їхнього боку. Влада ніколи не зацікавлена в дестабілізації ситуації... Сьогодні ми проголосували за створення комісії. Але вона проголосована з порушенням регламенту, квотного представництва фракцій. Але щоб зняти всі завідомо можливі інсинуації", - заявив він.

Також Єфремов зазначив, що остаточний варіант документа прийнятий без поправок, які виносилися в ході його обговорення.

"У початковому варіанті, ніякі доповнення та зауваження до тексту постанови не внесено в остаточному варіанті, який був проголосований", - зазначив Єфремов.

На запитання "РБК-Україна" про можливість непідписання постанови спікером Єфремов сказав: "Якщо не буде письмових заяв з цього приводу, то він підпише цю постанову. Якщо хтось подасть заяву, то він буде зобов'язаний зупинити процес. На даний момент таких заяв немає ".

Читайте також: Рада створила слідчу комісію з розслідування фактів побиття журналістів на мітингу 18 травня