ua en ru

Світовий банк знизив прогноз по зростанню ВВП країн Азійсько-Тихоокеанського регіону

Експерти Світового банку знизили прогноз зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР), передає Reuters. У першу чергу, це сталося через перегляд ризиків у китайській економіці, так як скорочення його ВВП може виявитися сильнішим і триватиме довше, ніж очікувалося раніше.

"В цьому році ми зафіксували значне уповільнення китайської економіки, крім цього, у нас є побоювання, що негативний процес може тільки підсилитися", - говориться в доповіді Світового банку.

За новими розрахунками Світового банку, зростання економіки КНР в поточному році, швидше за все, не перевищить 7,7%. В аналогічному прогнозі, опублікованому в травні ц.р., цей показник становив 8,2%. Прогноз на 2013 р. також знижений з 8,6% до 8,1%. Що стосується АТР в цілому, то прогноз на поточний рік переглянутий з 7,6% до 7,2%, а прогноз на 2013 р. знижений з 8,0% до 7,6%.

"На прогноз зростання економіки в країнах АТР також впливає нестабільність і широкий діапазон ризиків, обумовлених ситуацією в світовій економіці", - коментують прогноз його укладачі.

Читайте також: Темпи зростання ВВП Китаю в 2012 р. сповільняться до 7,5%, - S&P