ua en ru

Світовий банк, ЄБРР та Transparency International допоможуть Україні розробити антикорупційну стратегію

Міністерство доходів і зборів України сформує антикорупційну стратегію у співробітництві зі Світовим банком, ЄБРР, Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) та Transparency International. Про це повідомила прес-служба Міндоходів.

Таке рішення було прийнято під час робочої зустрічі міністра Олександра Клименко з Гленном Уейром, фахівцем з корпоративної безпеки та партнером аудиторської компанії "PricewaterhouseCoopers"

"Після об'єднання двох служб стоїть завдання вийти на новий рівень боротьби з корупцією в межах нового відомства. Ми повинні доповнити власні надбання кращим світовим досвідом для того, щоб поставити на перше місце не виявлення окремих фактів корупції, а системне упередження цього явища", - заявив Клименко.

У свою чергу Уейр підкреслив, що найбільшим з ризиків вважає надто велику кількість випадків, коли прийняття рішень залежить виключно від службовців нижчої ланки.

"У чиновників повинен бути маленький простір для маневру. Цього можливо досягти через жорстке регламентування процедур, через стандартизацію алгоритмів дій виконавців", - заявив Уейр.

Сторони відзначили, що на сьогодні корупція розглядається бізнесом як головна перешкода для інвестування в Україну.

Читайте також: Кількість планових перевірок юросіб працівниками Міндоходів зменшилася на 17% - до 281 перевірки