ua en ru

Всі члени ОВК та ДВК від Ю.Тимошенко попереджені про обов'язковість явки на виборчі дільниці, - В.Пилипенко.

Всі члени ОВК та ДВК від кандидата в Президенти Юлії Тимошенко попереджені про обов'язковість явки на виборчі дільниці. Про це на "круглому столі", присвяченому перебігу виборчого процесу, заявив уповноважений представник Ю.Тимошенко в ЦВК Володимир Пилипенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Він заявив, що явка представників Ю.Тимошенко буде стовідсотковою, і звинувачення в тому, що Ю.Тимошенко планує зірвати вибори шляхом масового відкликання своїх представників з комісій не відповідають дійсності.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера також вважає малоймовірним сценарій, коли кандидат в Президенти відкличе своїх представників з комісій, оскільки те ж саме може у відповідь здійснити і його опонент, що в результаті призведе до того, що жоден з кандидатів не буде обраний Президентом. Також він висловив впевненість, що робота ЦВК не буде дестабілізована, не дивлячись на напружену ситуацію під час голосування і підрахунку голосів. "В мене є переконання, що у засіданні, де встановлюватимуть результати виборів, братимуть участь всі 15 членів ЦВК", сказав А.Магера. Також він додав, що для встановлення результатів виборів на ДВК, ОВК і на рівні ЦВК не потрібна процедура голосування і тому виключається ситуація, коли протокол про підсумки голосування не може бути чинним через відмову його підтримати певною кількістю членів комісії. "Члени комісій підписують протокол, а у разі незгоди з його даними складають окрему думку, що долучається до нього", - зазначив А.Магера.

Нагадаємо, що представники кандидата в Президенти Віктора Януковича звинувачують Ю.Тимошенко в підготовці зриву виборів через блокування роботи виборчих комісій.