ua en ru

Тимчасовий уряд Киргизії: Ситуація в республіці стабілізується за винятком м.Джалал-Абада.

У Киргизії ситуація стабілізується за винятком міста Джалал-Абада. Про це сьогодні в інтерв'ю агентство "Кабар" повідомив заступник голови тимчасового уряду Темір Сарієв, повідомляє РБК.

"У місті всі державні структури працюють, але є спеціально підготовлені люди, які намагаються дестабілізувати обстановку. Наприклад, напередодні близько 150 осіб з криками зайшли до обласної державної адміністрації Джалал-Абадськой області. Таким чином, ці люди хочуть показати, що вони контролюють місто або область. Проте велика частина населення області обурена діями прихильників Курманбека Бакієва", - сказав Т.Сарієв.

Як повідомлялося, напередодні в м.Джалал-Абаді на півдні країни пройшли масові безлади, ініційовані прихильниками поваленого президента К.Бакієва. Протестуючі вимагали звільнити затриманого екс-міністра оборони країни Бакіта Калієва. Учасники мітингу на підтримку позбавленого влади президента побили главу МВС тимчасового уряду Киргизії Болота Шерніязова, який приїхав в регіон керувати операцією із затримання брата екс-президента Киргизії Жаниша Бакієва.

Нагадаємо, правоохоронні органи Киргизії продовжують пошуки братів поваленого президента. Колишній лідер країни і його найближче оточення підозрюються в корупції, вбивствах журналістів і політиків. Заведено більше 200 кримінальних справ.