ua en ru

ВР затвердила загальнодержавну програму розвитку первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини на період до 2011 р.

Верховна Рада України ухвалила закон "Про затвердження загальнодержавної програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини на період до 2011 р.". За відповідне рішення проголосували 252 депутати з 266 зареєстрованих в залі.

Законом передбачається сформувати нормативно-правові, фінансово-економічні, організаційно-структурні та матеріально-технічні механізми функціонування первинної медико-санітарної допомоги у міській та сільській місцевості.

Головною метою програми є забезпечення зниження рівня захворюваності, інвалідності та смертності населення шляхом формування та налагодження ефективного функціонування системи надання населенню доступної і високоякісної первинної медико-санітарної допомоги з переважним впровадженням засад сімейної медицини.

Загальний обсяг фінансування програми становитиме 259,3 млн грн, у тому числі 100 млн грн у 2010 р. та 159,3 млн грн у 2011 р. Ці кошти передбачається спрямувати на придбання медичного обладнання і спеціалізованого автотранспорту для міських та сільських закладів охорони здоров'я, що працюють на засадах сімейної медицини.