ua en ru

ВР ухвалила звіт ТСК із розслідування фактів порушення посадовцями держадміністрацій Київської обл. законодавства при наданні прав на земділянки.

Верховна Рада України прийняла постанову "Про звіт тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів порушення посадовими особами державних адміністрацій Київської області Конституції України і чинного законодавства України при наданні та переоформленні прав на земельні ділянки". За відповідне рішення проголосували 258 депутатів із 385 зареєстрованих у залі.

Народні депутати взяли до відома звіт ТСК.

Комісії доручено направити звіт до Президента України, Кабінету міністрів, Генеральної прокуратури, Державного комітету із земельних ресурсів для його вивчення та відповідного реагування.

Уряду рекомендовано на одному з найближчих засідань розглянути питання організації перевірки дотримання вимог земельного, природоохоронного та водного законодавства на території Київської області.

Згідно із постановою, Генеральна прокуратура має: дати правову оцінку діям керівництва і посадових осіб державних адміністрацій у Київській області щодо фактів порушення Конституції України і чинного законодавства України при наданні та переоформленні прав на земельні ділянки, зловживання службовим становищем при відчуженні земельних ділянок, створення штучних перешкод у роботі ТСК, надання недостовірної інформації; посилити нагляд за додержанням земельного законодавства, прав громадян у сфері земельних відносин.