ua en ru

ВР ухвалила зміни до деяких законодавчих актів щодо держпідтримки літакобудівної промисловості.

Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної підтримки літакобудівної промисловості в Україні". За відповідне рішення проголосували 345 депутатів з 433 зареєстрованих в залі.

Законом, зокрема, передбачено, що тимчасово на період до 31 грудня 2015 р. з метою створення належних умов для забезпечення виконання Україною зобов'язань, що передбачені міжнародними договорами (угодами) України, до підприємств, що здійснюють діяльність у галузі літакобудівної промисловості (відповідно до норм статті 2 цього закону), застосовуються особливості сплати ввізного мита щодо товарів, згідно з переліком, а також особливості сплати земельного податку, податку на додану вартість, податку на прибуток.

Відповідні зміни передбачається внести до законів "Про державну підтримку літакобудівної промисловості в Україні", "Про Єдиний митний тариф", "Про плату за землю", "Про податок на додану вартість", "Про оподаткування прибутку підприємств", "Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті".