ua en ru

ВР відхилила законопроект про скасування обмеження вартості товарів, що вивозяться нерезидентами у зв'язку з остаточним виїздом за межі України.

Верховна Рада України відхилила законопроект №2065 "Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо спрощення умов вивезення громадянами товарів за межі митної території України)". За ухвалення законопроекту в першому читанні проголосували 197 депутатів з 414 зареєстрованих в залі.

Проектом пропонувалося, по-перше, збільшити вартість товарів, на вивезення яких громадянами за межі митної території України не поширюються порядок та умови, встановлені законодавством України для підприємств, з 200 євро до 3000 євро. По-друге, пропонувалося скасувати встановлене чинним кодексом обмеження вартості товарів, що вивозяться громадянами-нерезидентами у зв'язку з остаточним виїздом за межі України та на які не поширюються порядок та умови, встановлені законодавством України для підприємств, сумою, що не перевищує 80% доходу, одержаного за час роботи чи навчання в Україні.