ua en ru

ВР може повернутися до внесення змін до закону про вибори Президента, - А.Магера.

Заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера переконаний, що Верховна Рада України (ВР) може ще раз повернутися до внесення змін до закону про вибори Президента України до закінчення виборчого процесу. Про це він заявив журналістам, передає кореспондент РБК-Україна. Він зазначив, що будь-який законодавчий акт, що знімає проблемні питання виборів, необхідно приймати. "Звісно, це не ідеальна ситуація, коли зміни до закону приймаються в ході виборів. Разом з тим потрібно обирати менше зло: вносити зміни в закон про вибори Президента під час виборчого процесу, для того щоб усунути зловживання, які можуть мати місце в ході виборчого процесу", - зазначив А.Магера.

Також він додав, що оскільки Конституційний суд України (КСУ) визнав регламент Верховної Ради неконституційним, то заборона розглядати один і той самий законопроект впродовж однієї сесії, в разі, якщо він був відхилений, не діє.
Нагадаємо, ВР відхилила законопроект про зміни до закону про вибори Президента України. І жодна з поправок до цього закону не набрала більшості голосів в парламенті.

Раніше, 26 листопада КСУ визнав неконституційним рішення за поданням Президента України Віктора Ющенка щодо конституційності закону України "Про організацію і порядок діяльності Верховної Ради України" від 4 вересня 2008 р. і регламенту Верховної Ради (ВР) України від 19 вересня 2008 р.