ua en ru

ВР прийняла за основу законопроект про регулювання трансляції програм з платними інтерактивними конкурсами

Верховна Рада України (ВР) прийняла за основу законопроект №4510 "Про внесення змін до закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо регулювання трансляції програм і передач з платними інтерактивними конкурсами)". За відповідне рішення проголосували 253 депутати з 305 зареєстрованих в залі.

Положеннями законопроекту пропонується заборонити трансляцію, окрім як на каналах з обмеженим доступом, програм та передач з інтерактивними конкурсами (іграми, вікторинами), умови яких прямо чи опосередковано передбачають оплатне набуття особою статусу її учасника та/або у яких телеглядачам і радіослухачам з метою отримання виграшу у грошовій або майновій формі за особисту перемогу пропонується звернутися до телерадіоорганізації у будь-який спосіб (здійснити телефонний дзвінок, відправити смс-повідомлення тощо), що передбачає стягнення коштів за з'єднання та/або телефонну розмову.

Відповідно до положень проекту, вищенаведені заборони не поширюються на трансляцію програм та/або передач з проведення розіграшів лотерей, з проведення творчих конкурсів, спортивних змагань тощо, незважаючи на те, передбачається чи не передбачається їх умовами грошовий або майновий виграш.

Нагадаємо, 16 червня 2010 р. ВР направила на повторне перше читання законопроект про регулювання трансляції програм і передач з платними інтерактивними конкурсами