ua en ru

ВР прийняла низку постанов про відзначення ювілейних і пам'ятних дат, а також про вшанування пам'яті жертв Корюківської трагедії

Верховна Рада Україна (ВР) прийняла постанову про відзначення на державному рівні 600-річчя села Космач Косівського району Івано-Франківської області і доручила Івано-Франківської обласної державної адміністрації створити в місячний термін організаційний комітет з підготовки святкування 600-річчя села, а також Національному банкуУкраїна - виготовити і ввести в обіг ювілейні монети, присвячені 600-річчю села Космач.
Крім того ВР затвердила постанову про святкування 170-річчя від дня народження композитора і піаніста Миколи Лисенка в березні 2012 р., про відзначення 150-річчя від дня народження художника Миколи Пимоненка 9 березня 2012 і про відзначення 100-річчя від дня народження письменника Андрія Малишка 15 листопада 2012 р.
Також ВР прийняла постанову про вшануванняпам'яті жертв Корюковскойт трагедії під час Другоїсвітової війни. Згідно з постановою, ВР рекомендує Кабінету міністрів України в місячний строк з дняприйняття постанови створити організаційнийкомітет з підготовки та проведення заходів щодо вшанування на державному рівні в 2013 р. 70-йрічниці Корюківської трагедії та затвердити планвідповідних заходів. Крім того, вивчити питання про можливість створення в місті КорюківкаЧернігівської області Меморіального комплексу впам'ять жертв німецько-фашистських загарбників.