ua en ru

ВР відмовилася звільнити підприємців від сплати двократної вартості електроенергії у разі її переспожитий до 10%

Народні депутати України не ухвалили законопроект № 2538 "Про внесення змін до закону України "Про електроенергетику" щодо покращення становища споживачів та постачальників електричної енергії". За відповідне рішення проголосували 149 народних депутатів, проти - 0, утрималися 18 депутатів.

Крім того, депутаті 165 голосами відмовилася направити даний документ на повторне перше читання. Таким чином законопроект відхилено.

Законопроект пропонує внести зміни до статті 26 закону України "Про електроенергетику", згідно з якими, споживач, у випадку споживання електричної енергії, яка не перевищує договірну величину більше ніж на 10%, звільняється від сплати енергопостачальникам двократної вартості різниці фактично спожитої і договірної величини.

Крім того, пропонується доповнити вказану норму закону новою частиною, яка надасть можливість споживачам електричної енергії в разі переплати за її споживання зараховувати сплачену суму в якості передплати за наступний розрахунковий період.

Законопроект також пропонує внести зміни до статті 24, згідно з якими, енергопостачальники несуть відповідальність перед споживачами електричної енергії лише у разі переривання електропостачання з вини енергопостачальника у розмірі двократної вартості недовідпущеної електричної енергії, якщо обсяг недовідпущеної електричної енергії перевищує 10% від договірної величини.