ua en ru

ВР повинна внести зміни до бюджету-2012 з урахуванням 2,5 млрд грн компенсації різниці в тарифах на тепло, - Захаров

Український парламент протягом 2012 р. має внести зміни в закон про державний бюджет України на 2012 р., передбачивши в ньому 2,5 млрд грн, які необхідні для погашення заборгованості по різниці в тарифах за теплопостачання. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив директор Департаменту проектного управління та енергоефективності в сфері життєзабезпечення Мінрегіонбуду Станіслав Захаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Та сума, яка була виділена (на погашення різниці в тарифах за теплопостачання), - це 6,3 млрд грн. При цьому підприємства у цьому році вже допустили збиток, комунальні, 2,5 млн грн. В цілому різниця між тарифами і собівартістю на сьогоднішній день в рік дорівнює десь10 млрд грн", - сказав Захаров.

Він зазначив, що "за тими сумами і розрахунками, які були дані в червні місяці, за ним розрахувалися, а по тому потоку розрахунків, який сьогодні прийшов, за ним ще не вистачає на сьогоднішній день 2,5 млрд грн".

За словами Захарова, Кабінет міністрів готує документи для того, щоб були внесені зміни в закон про держбюджет, оскільки "це бюджетне фінансування, і тут потрібні зміни в бюджет".

Він зазначив, що якщо в поточному році парламент не встигне внести зміни в бюджет нинішнього року для того, щоб передбачити дані розрахунки, зміни будуть внесені в2013 р. "Згадаємо практику минулих років. Те, що не було зроблено... цього року, переноситься на наступний рік). Іноді гасяться борги минулих років. Така система", - сказав Захаров.

Читайте також: Рівень розрахунків за теплопостачання в середньому по регіонах України становить 80%