ua en ru

Зрослий внаслідок нових газових контрактів дефіцит держбюджету РФ буде погашатися за рахунок резервних фондів, - В.Путін.

Дефіцит держбюджету Росії, який зріс за рахунок газових домовленостей Президентів України і Росії Віктор Януковича і Дмитра Медведєва, буде погашатися за рахунок «резервних фондів". Про це сьогодні після зустрічі з В. Януковичем повідомив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.
«Ви, напевно, знаєте, що знижку на 100 дол (за тис. куб. мМ)... отримали не за рахунок «Газпрому», а за рахунок обнулення вивізного мита, за рахунок бюджету РФ. Звичайно, це ляже тягарем, тому що вони (100 дол за тис. куб. м) були включені до видаткової частини бюджету. Бюджет недоотримає цього року 3 млрд дол. Для бюджету Росії - це дуже серйозні гроші. Наступного року ми втратимо 4 млрд дол. - це пристойні гроші для будь-якої країни », - підкреслив В.Путін.
Він також додав, що дефіцит держбюджету РФ вище, ніж в Україні. "У нас у цьому році шість з лишком (млрд дол.), а у вас - п'ять з чимось", - додав російський прем'єр.