ua en ru

Біля українського кордону зосереджено близько 47 тис. російських військових, - ІО

Біля українського державного кордону знаходиться близько 47 тис. російських військовослужбовців.

Біля українського державного кордону знаходиться близько 47 тис. російських військовослужбовців. Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний опір" (ІО) Дмитро Тимчук в Facebook.

"На території РФ і Придністров'я на ранок 25 серпня поблизу держкордону з Україною знаходиться близько 22,5 тис російських військовослужбовців. Всього, з урахуванням окупаційних військ в Криму, чисельність російських угруповань складає до 47 тис. осіб", - написав Тимчук.

При цьому, за його словами, в останні дні відзначається перекидання російських підрозділів з північно-східних ділянок українського кордону (навпроти Чернігівської, Сумської та Харківської областей) в Ростовську область РФ, на Донецьке оперативне напрямок.

"За останні три дні з території Росії на українську територію було перекинуто до 5 російських диверсійно-розвідувальних груп. Також зафіксовано прибуття в прикордонні райони РФ навпаки Амвросіївки (Донецька обл.) ще не менше 8 ДРГ. Крім стрілецької зброї, диверсійні групи озброєні ПЗРК", - додав спікер "ІО".

Тимчук також зазначив, що у Криму триває підготовка бойовиків на місцевих полігонах для подальшого перекидання на Донбас. За його словами, частина груп навчаються за програмами підготовки, в яких зазначається упор на мінно підривна справа і використання ПЗРК.