ua en ru

Біля "Красної Талівки" українські прикордонники зупинили спробу прориву групи диверсантів з території РФ

Біля пункту "Красна Талівка" Луганської області 25 серпня 2014 р. українські прикордонники зупинили спробу прориву диверсійно-розвідувальної групи з території Росії.

Біля пункту "Красна Талівка" Луганської області 25 серпня 2014 р. українські прикордонники зупинили спробу прориву диверсійно-розвідувальної групи з території Росії. Про це заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"25 серпня на ділянці "Красна Талівка" Луганської області було виявлено диверсійно-розвідувальну групу, яка перетнула кордон з території Росії. О 15:00 добре замаскований прикордонний наряд автоматним вогнем зупинив просування диверсантів", - повідомив Лисенко.

За його словами, для підкріплення до місця бою прибули додаткові оперативно-бойові групи українських прикордонників.
"Запеклий бій з російськими найманцями тривав 2,5 години. Диверсійна група підтримувалася вогнем з Російської Федерації - з мінометів, 2ох БТР та 2ох БМП, - повідомив спікер інформцентру РНБО.

Він зазначив, що два бойових вертольоти Мі-24 Збройних сил РФ обстріляли українських прикордонників обстріляли некерованими реактивними снарядами, у результаті чого 4 українські прикордонники загинули та 3 отримали поранення.

"Завдяки діям героїв прорив через кордон не відбувся", - заявив Лисенко.