ua en ru

Порушено справу відносно службових осіб ОАО "Сумихімпром" за фактом незаконного відчуження готелю вартістю 2,1 млн грн.

За наслідками сумісної перевірки прокуратури Сумської області і податкової міліції Державної податкової адміністрації області порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим положенням і легалізації коштів службовими особами ВАТ "Сумихімпром" за ч.2 ст.364 і ч.1 ст.209 Кримінального кодексу України. Про це повідомив прокурор відділу прокуратури Сумської області Сергій Степанян, передає кореспондент РБК-Україна.

Встановлено, що посадові особи отримали в банківській установі Сум кредит під заставу готельного комплексу "Хімік", вартість якого складає 2,1 млн грн.

За інформацією оперуповноваженого штабу податкової міліції ДПА в Сумській області Наталії Шаповал, не дивлячись на заборону відчуження майна, без згоди Фонду держмайна посадові особи реалізували частину готелю (перший поверх із службовими приміщеннями і магазинами) одному з приватних підприємств Сум.

В результаті біржових торгів посадові особи отримали за продану нерухомість 791 тис. грн. При цьому на час закінчення кредитного договору банку не був повернений ні кредит, ні відсотки за його використання.

Отримані гроші були використані для впорядкування прилеглої до підприємства території, оплати дизайнерських послуг і обладнання службових кабінетів адміністративного корпусу. Таким чином посадові особи, зловживаючи службовим положенням, нанесли банку збитки на суму майже 2,1 млн грн і легалізовували 791 тис. грн.

Кримінальна справа передана в слідчий відділ податкової міліції для організації досудового слідства.