ua en ru

ВООЗ: Україна має ухвалити рішення про проведення вакцинації від гриппу чи відмови від неї на політичному рівні.

Представники Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я заявляють, що Україна на політичному рівні має ухвалити рішення про проведення вакцинації від грипу A (H1N1) чи відмови від неї. Про це сьогодні заявила заступник регіонального директора ЄРБ ВООЗ Ната Менабде під час зустрічі з керівництвом Міністерства охорони здоров'я України, повідомляє прес-служба міністерства.
Вона висловила занепокоєння ситуацією, яка склалася в Україні із захворюваністю на грип A (H1N1), та зазначила оперативність, професіоналізм, з яким Україна вирішує проблеми. "У вас є бажання та вміння для мобілізації сил, аби тримати під контролем ситуацію. Ми вважаємо адекватними та правильними заходи, які вживає Україна в лікуванні хворих", - сказала представник ВООЗ.
При цьому вона зауважила, що з технічної точки зору ВООЗ даватиме рекомендації щодо необхідності вакцинації проти грипу. Крім того, за її словами, в державі має бути налагоджена система контролю за поствакцинальними реакціями та ускладненнями, надана увага лабораторній діагностиці.
За інформацією ВООЗ, на сьогодні в світі використано 65 млн доз вакцин в 16 країнах.
Нагадаємо, з 3 листопада в Україні працювала група експертів ВООЗ у боротьбі проти грипу. Експерти вивчали причини поширення цієї хвороби.