ua en ru

ВООЗ скликає засідання комітету з надзвичайної ситуації через мутацію коронавірусу

ВООЗ скликає засідання комітету з надзвичайної ситуації через мутацію коронавірусу Фото: коронавірус (freepik.com)

ВООЗ скликає на 14 січня засідання комітету з надзвичайної ситуації. Зустріч вирішено провести на два тижні раніше, ніж передбачалося раніше, щоб обговорити більш заразні мутації коронавірусу.

Про це повідомляється прес-служба організації.

Це вже шосте за рахунком засідання комітету з НС.

Світ продовжує боротьбу з пандемією COVID-19. З початку поширення коронавірусу SARS-CoV-2 інфекція виявлена більш ніж у 92 млн жителів планети. Майже 2 млн людей померли унаслідок зараження, одужали понад 66 млн пацієнтів.

Директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майкл Райан заявив, що другий рік пандемії коронавірусу може виявитися складніше попереднього.

За його словами, відомості щодо захворюваності за останні два тижні говорять про те, що поширення інфекції знову досягло свого піку.

Нагадаємо, глава ВООЗ закликав людей дотримувати рекомендовані заходи обережності, бо якщо вірус буде менше поширюватися, то у нього буде менше шансів мутувати.

Як повідомляло РБК-Україна, у ВООЗ заявили, що "британський" штам коронавірусу виявили мінімум в 50 країнах. Дану мутацію COVID-19 зафіксували у всіх регіонах Англії.

Нагадаємо, нинішні нові штами коронавірусу не впливають на тяжкість хвороби. Однак мутований варіант COVID може замінити інші в Європі та частині Азії.