ua en ru

ВООЗ прогнозує зростання числа заражених вірусом MERS

ВООЗ прогнозує зростання числа заражених вірусом MERS Фото: кількість хворих вірусом в Кореї може збільшитися

На сьогодні 36% відсотків тих, що заразилися вірусом померли

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я очікують зростання числа заражень коронавірусом Близькосхідного респіраторного синдрому (MERS) в Південній Кореї і називають захворювання "поширеним і складним", передає Російська служба Бі-бі-сі.

При цьому ВООЗ стверджує, що "не бачить свідоцтв" широкого поширення вірусу і вважає передчасним говорити про епідемію.

У загальній складності вже близько 140 осіб у Південній Кореї заразилися вірусом MERS і 14 померли з моменту, коли був зафіксований перший випадок зараження.

Всесвітня організація охорони здоров'я призначила на 16 червня екстрену зустріч експертів з контролю за поширенням інфекції.

Фахівці рекомендують владі країни залишатися напоготові.

MERS викликається новим різновидом коронавіруса, який поєднує елементи звичайної простуди і важкого гострого респіраторного синдрому. Перший випадки зараження були зареєстровані на Близькому Сході в 2012 р., у червні того ж року в Саудівській Аравії був зафіксований перший летальний результат. Симптоми захворювання включають високу температуру, кашель і утруднене дихання, однак MERS може також викликати запалення легенів та відмова нирок.

Спосіб розповсюдження вірусу до кінця не вивчений. Не виключено, що він передається повітряно-крапельним шляхом-коли хвора людина кашляє або чхає.

У даний момент вакцини від вірусу або курсу лікування MERS не існує, та близько 36% відсотків хворих померли.

Нагадаємо, в Південній Кореї більше 200 шкіл закрили на карантин через вірусу MERS.