ua en ru

ВООЗ анонсувала початок випробувань першої в світі вакцини від малярії в 2018 році

ВООЗ анонсувала початок випробувань першої в світі вакцини від малярії в 2018 році Фото: ВООЗ

Пілотний проект стартує у 2018 році в трьох країнах - Гані, Кенії і Малаві

Всесвітня організація охорони здоров'я анонсувала початок практичних випробувань першої у світі офіційно схваленої вакцини проти малярії в 2018 році. Про це повідомляє ВВС.

Як повідомляється, пілотний проект стартує в трьох країнах - Гані, Кенії і Малаві.

Як повідомляється, вакцина, відома під назвами RTS,S і "Москирикс", розроблена британською фармацевтичною компанією GlaxoSmithKline (GSK).

"Антималярійні щеплення потрібно робити чотири рази - перші три дози протягом трьох місяців, а четверту - через півроку. Без четвертої, вирішальної дози ефективність дії вакцини сильно знижується", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що ВООЗ запускає пілотні проекти у трьох африканських країнах, після чого будуть зроблені висновки щодо безпеки та ефективності нової вакцини.

"Інформація, яку ми отримаємо в рамках пілотної програми, допоможе нам прийняти рішення про більш широке використання цієї вакцини. У поєднанні з наявними засобами боротьби з малярією така вакцина здатна врятувати десятки тисяч життів у Африці", - заявив регіональний директор ВООЗ по країнам Африки Матшидисо Моеті.

Вакцинацію пройдуть понад 750 тисяч дітей у віці від п'яти до 17 місяців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Всесвітня організація охорони здоров'я опублікувала прогноз циркуляції штамів грипу в північній півкулі в наступному сезоні і рекомендувала включити їх у склад вакцин.