ua en ru

Війна в Сирії: за тиждень вбиті або поранені близько 300 росіян

Війна в Сирії: за тиждень вбиті або поранені близько 300 росіян Фото: війна в Сирії (webscreenshot youtube/SMO Syria)

У Сирії гинуть російські найманці

В результаті удару очолюваної США коаліції в Сирії загинули і отримали поранення близько 300 бійців пов'язаної з Кремлем приватної військової компанії "Вагнер", які взяли участь у вилазці на стороні сил президента Сирії Башара Асада. Про це повідомило агентство Reuters.

Російський військовий лікар, на якого посилається агентство, розповів, що близько 100 осіб були вбиті. Ще один співрозмовник агентства заявив, що кількість загиблих перевищила 80 чоловік.

Також уточнюється, що втрати пов'язані з подіям в районі сирійського Дейр-ез-Зора, де міжнародна коаліція під керівництвом США завдала удару по проурядовим сирійським силам у відповідь на атаку штабу "Сирійських демократичних сил", яких підтримує коаліція.

Як передає агентство з посиланням на п'ять незалежних джерел, поранені були евакуйовані з Сирії та розміщені у чотирьох російських військових госпіталях. Військовий лікар, який працює в московському військовому госпіталі і безпосередньо лікує поранених, евакуйованих із Сирії, на умовах анонімності заявив, що станом на 10 лютого у них було більше 50 таких пацієнтів, причому третина з них отримали важкі поранення. Також він повідомив, що пасажир одного з останніх рейсів медичного літака розповів йому, що близько 100 росіян були вбиті за станом на кінець минулого тижня і 200 отримали поранення.

За оцінками агентства, втрати російських контрактників в районі Дейр-ез-Зора виявилися найбільшими з 2014 року, коли в запеклих сутичках на сході України були вбиті близько 100 росіян.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Сирії з-за вибуху на складі боєприпасів загинули 15 російських наемникоі вісім найманців Башара Асада з бригади аль-Бакір.