ua en ru

Відновлений Twitter виконав понад 93% вимог щодо блокувань у Рунеті

Відновлений Twitter виконав понад 93% вимог щодо блокувань у Рунеті Фото: "зачищення" Twitter в РФ

Про це в середу 20 січня повідомили у прес-службі Роскомнагляду

Популярний американський сервіс мікроблогів Twitter, який ще вчора переживав серйозні технічні проблеми з інтернет-доступом по всьому світу, виконав понад 93% звернень Роскомнагляду щодо блокування протиправної інформації на своєму веб-сайті. Про це сьогодні повідомили у прес-службі РКН РФ за підсумками зустрічі глави відомства Олександра Жарова з віце-президентом Twitter Коліном Кроуэллом 20 січня.

Зокрема, "Твіттер" задовольнив 97% звернень, що стосуються обмеження доступу до інформації про наркотики, способи самогубства, дитячої порнографії та забороненої судом інформації.

Як зазначається, загалом Роскомнагляд вимагав заблокувати 1900 інтернет-сторінок веб-сервера https://twitter.com.

"В даний час не видалено протиправну інформацію із 59 сторінок - йдеться про матеріали екстремістського характеру, визнані такими рішеннями судів Російської Федерації", - йдеться в повідомленні відомства.

Крім того, соцмережа також виконала близько 93% вимог російського регулятора щодо блокування екстремістських матеріалів при тому, що загалом таких повідомлень було понад триста. На сьогодні "залишається невидаленою інформація щодо 22 посилань".

Також, як додали у прес-службі РКН, сьогодні відбулася зустріч Жарова з віце-президентом компанії Twitter, Inc з міжнародної публічної політики Коліном Кроуеллом і старшим директором з публічної політики в регіоні EMEA (Європа, Близький Схід, Азія) Шинейд Максуінні, в ході якої обговорювалося дотримання закону про персональні дані, в тому числі в аспекті локалізації баз персональних даних російських користувачів на розташованих в РФ серверних потужностях.

"Вимоги 242-го федерального закону (про місцезнаходження баз персональних даних російських громадян на території РФ) застосовано до компанії Twitter, Inc в повному обсязі", - наголосили в Роскомнагляді.

У бесіді із представниками американської IT-компанії глава російського регулятора поскаржився на те, що угода і політика конфіденційності Twitter недоступні російською мовою, що не дозволяє російським користувачам, які не володіють англійською та іншими шістьма доступними мовами, ознайомитися зі змістом цих документів.

Нагадаємо, вчора вранці у Twitter стався глобальний збій. Лише наприкінці вівторка 19 січня сервіс мікроблогів пояснив причини несправностей: "Ми прибрали зміни, які викликали проблему".