ua en ru

Питання про вибори на окупованих територіях не стоїть у порядку денному Ради, - Парубій

Питання про вибори на окупованих територіях не стоїть у порядку денному Ради, - Парубій Фото: Андрій Парубій

За словами спікера, без виконання безпекових передумов не може йти мова про вибори

Питання про проведення виборів на окупованих територіях сьогодні не стоїть у порядку денному Верховної Ради. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив голова ВР Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Питання про проведення виборів на непідконтрольних територіях сьогодні в цілому не у порядку денному ВР. Я завжди зазначаю і на цій позиції твердо стою, що без виконання безпекових передумов не може йти мова про вибори", - заявив Парубій.

За його словами, першою передумовою для проведення виборів має бути довготривале повне припинення вогню і виведення російських військовослужбовців з окупованих територій.

Нагадаємо, раніше комітет парламенту з питань запобігання і протидії корупції визнав таким, що не відповідає вимогам антикорупційного законодавства, законопроект №4297 щодо створення Міжобласного територіального об'єднання Донбас (МТО Донбас) в окремих районах Донецької та Луганської областей України.

Так, законопроектом пропонується створити на окремих територіях Донецької та Луганської областей, на яких тимчасово не здійснюються або здійснюються не в повному обсязі повноваження органів державної влади України, Міжобласне територіальне об'єднання Донбас (МТО Донбас).