ua en ru

Питання Мельничука не повиненно переходити в кампанію з дискредитації добровольців, - Парубій

Питання Мельничука не повиненно переходити в кампанію з дискредитації добровольців, - Парубій Фото: Андрій Парубій

Він також призвав ГПУ назвати всіх винних у злочинах часів Віктора Януковича

Питання Мельничука не повиненно переходити в кампанію з дискредитації добровольців. Про це сьогодні під час засідання Верховної Ради заявив перший заступник Голови Верховної Ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я не хотів би, щоб розгляд питання по Сергію Мельничуку переходило у загальну кампанію дискредитації всього добровольчого руху, який у великій мірі допоміг зупинити агресора усіма можливими на той час способами", - зазначив Парубій.

Він також призвав ГПУ назвати всіх винних у злочинах часів Віктора Януковича.

"І ще у мене є питання до прокурора: це кожного разу буде так - один доброволець і один злочинець попередньої влади - так не може бути. Не може бути таких обмінів. Сьогодні День народження Андрія Тагановича, який з першого дня був на майдані, охоронець штабу, який пройшов у 8 сотні самооборони майдану. Скільки часу минуло? Ми не маємо тут подань на тих людей, які організовували це вбивство. Це падає плямою на кожного з нас у цьому залі, на всю українську владу. Ми просимо генерального прокурора і ми чекаємо прізвищ людей, які винні у тих злочинах, які організовував Янукович, які організовувала вся його кліка. Без обміну один на один, а сюди покласти і дати на голосування і зал проголосує",- заявив Парубій.

Нагадаємо, нардепа Сергія Мельничука позбавили депутатської недоторканності, але відмовили в арешті.