ua en ru

Питання летального зброї для України лежить на столі Обами, - Парубій

Питання летального зброї для України лежить на столі Обами, - Парубій Президент США Барак Обама

Питання з наданням американського летального озброєння Україні пройшов всі технічні узгодження і зараз чекає лише підпису Президента США Барака Обами. Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій в ефірі 5 каналу.

"Питання летального озброєння лежить на столі Обами. Позитивно, що всі технічні узгодження вже пройдені. Але у них перший аргумент: якщо вони дадуть нам летальна озброєння, то і Путін дасть ще більш нове летальна озброєння. Але він ще хіба що ядерна зброя не задіяв. Все, що має російська армія, воює на нашому фронті", - заявив Парубій.

У той же час, за його словами, дуже важливим є рішення США про постачання Україні нелетальної зброї.

"Мова йде про радари, які можуть виявляти вогневі точки супротивників, про безпілотниках, які працюють на висоті більше 2 тисяч метрів, радіостанціях, засоби придушення радіозв'язку противника. І навіть ті броньовані автомобілі, які ми вже отримали. Я вважаю, це дуже великий і серйозний крок для України. Є повне розуміння в Конгресі, і республіканців, і демократів. У питанні України вони займають принципову і чітку позицію", - підкреслив віце-спікер Ради.

Нагадаємо, 23 березня Конгрес США схвалив резолюцію за відправку зброї Україні.

У той же час у Держдепі США напередодні повідомили, що Обама не змінив позиції щодо постачання зброї в Україну.