ua en ru

У Волинській обл. офіцера засудили до 9 років за умисне вбивство товариша по службі

У Волинській обл. офіцера засудили до 9 років за умисне вбивство товариша по службі Володимир-Волинський міський суд засудив старшого лейтенанта однієї з військових частин Волинської області до 9 років позбавлення волі за умисне вбивство товариша по службі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби військової прокуратури Західного регіон

Офіцер заколов ножем солдата під час п'яної сварки

Володимир-Волинський міський суд засудив старшого лейтенанта однієї з військових частин Волинської області до 9 років позбавлення волі за умисне вбивство товариша по службі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби військової прокуратури Західного регіону України.

"Володимир-Волинський міський суд Волинської області у відкритому судовому засіданні виніс вирок тридцятирічному офіцера однієї з військових частин Волині, який умисно вбив свого товариша по службі", - йдеться в повідомленні.

У суді доведено, що старший лейтенант і солдатів перебували в спальному приміщенні казарми танкового батальйону, де вживали алкогольні напої. Між ними виник раптовий суперечка, в ході якого офіцер вихопив ніж і завдав солдату удар в область серця, від чого останній помер.

Суд визнав винним офіцера у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 9 (дев'ять) років.

Крім того, суд частково задовольнив заявлений військовою прокуратурою Луцького гарнізону Західного регіону України цивільний позов в частині стягнення моральної шкоди в сумі 150 тис. грн. кожному з батьків.

Нагадаємо, у Херсонській області суд засудив до двох років позбавлення волі військовослужбовця, який в результаті необережного пострілу вбив свого товариша по службі.