ua en ru

У Волинській обл. міліція відкрила стрілянину в ході конфлікту з видобувачами бурштину

У Волинській обл. міліція відкрила стрілянину в ході конфлікту з видобувачами бурштину Фото: МВС

В результаті стрілянини ніхто не постраждав

У лісовому масиві Маневицького району Волинської області міліція вчора, 28 вересня, відкрила стрілянину в ході конфлікту з незаконними здобувачами бурштину. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Волинській області.

"У лісовому масиві Маневицького району група людей у кількості близько 1000 осіб здійснює активні дії по незаконному видобутку бурштину-сирцю", - йдеться в повідомленні.

На місце події виїхало керівництво обласної міліції, навколо території були розставлені блокпости з числа працівників міліції. Міліція на блокпостах перевіряє автомобілі.

Зазначається, що станом на 23:40 28 вересня у райвідділ міліції доставлено близько сотні незаконних копачів бурштину. На місці знаходиться 400 міліціонерів, 250 співробітників лісової охорони та 200 представників громадських організацій.

"В ході проведення операції використовувалася зброя, попереджувальні постріли в повітря. Убитих і поранених немає", - розповіли в міліції.

Протистояння копачів бурштину та силовиків перейшло в активну фазу. Повідомляють про стрілянину, поранених та підпал міліцейського транспорту. Хтось вдало використовує людей для лобіювання своїх інтересів.

Posted by Pavlo Danylchuk on 28 сентября 2015 г.

Нагадаємо, 23 вересня копачі бурштину зібралися біля одного з блокпостів міліції біля села Костюхновка Волинської області і перекривають дорогу до Варшави (Польща) з вимогою пустити їх на місця незаконного видобутку каменю.