ua en ru

Volkswagen відкликає 193,6 тис. автомобілів в Бразилії через проблеми із задніми колесами.

Німецький автоконцерн Volkswagen (VW) оголосив про відкликання майже 200 тис. автомобілів в Бразилії через проблеми із задніми колесами. Бразильський підрозділ Volkswagen повідомив, що відкликання зачіпає моделі Novo Gol і Voyage - всього 193 тис. 620 автомобілів. Ці машини вимагають проведення експертизи на предмет достатності змазки деталей задньої підвіски, йдеться в повідомленні компанії.
Німецький автовиробник вказав, що задні колеса на автомобілях, що відкликаються, можуть блокуватися або навіть відвалитися.
Від імені VW бразильським власникам автомобілів Novo Gol і Voyage 2009 і 2010 модельних років розсилаються відповідні листи. Обстеження механізму задніх коліс і усунення дефектів будуть проведено безкоштовно.
Автомобілі даних моделей виробляються бразильським підприємством Volkswagen.
Volkswagen зазначає, що відкликання проводиться як запобіжний "засіб".
У 2008 р. Volkswagen відкликав в Бразилії близько 480 тис. компакт-карів Fox через проблеми з сидіннями заднього ряду. Несправні сидіння в цих машинах покалічили пальці декільком автовласникам, що намагалися скласти спинки крісел. В кінці того ж року були відкликанні 120 тис. інших автомобілів Volkswagen в Бразилії - у них виявилися несправності гальмівного механізму.