Електричний мінівен ID. Buzz навчили їздити без водія

Електричний мінівен ID. Buzz навчили їздити без водія Фото: Volkswagen ID. Buzz (argo.ai)

В рамках Мюнхенської автосалону Volkswagen продемонстрував публіці електричний прототип ID. Buzz з автопілотом. У машини - лідар на даху і просунута система автономного руху.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Агдо.аі

Volkswagen використав автосалон в Мюнхені для світової прем'єри ID. Buzz з функцією автономного водіння. Концепт-кар розроблений спільно зі стартапом Argo AI і отримав кілька камер, радари і лідарні датчики, які забезпечують 360-градусний огляд простору навколо машини.

Лідар, встановлений на даху, може виявляти об'єкти на відстані до 400 метрів, причому, як відзначили в Volkswagen, система може вловити навіть одиночний фотон світла. Це дозволяє прототипу бачити об'єкти з низькою відбивною здатністю, такі як чорні автомобілі в темряві.

Електричний мінівен ID. Buzz навчили їздити без водіяКрім набору датчиків, модель оснащена системою автономного водіння Argo AI, яка включає карти місцевості, обладнання, програмне забезпечення та інфраструктуру підтримки хмарних обчислень. Це дозволяє прототипу передбачати дії пішоходів, велосипедистів та транспортних засобів з високою ймовірністю, а також керувати двигуном, гальмами і кермом, щоб автомобіль рухався безпечно і природно.

Прототип проходить всебічні випробування. Планується, що автономні Volkswagen почнуть обслуговувати жителів Мюнхена і Гамбурга в якості персональних таксі, починаючи з 2025 року.

Раніше ми писали, що Volkswagen Multivan вперше у своїй історії став плагін-гібридом. З ДВС працює шестиступінчаста коробка передач з подвійним зчепленням.

Також повідомлялося, що електричний Renault 5 піде в серію в наступному році. На Мюнхенському автосалоні прототип Renault 5 з'явився разом з хетчбеками першого покоління.