ua en ru

Вокзал "Київ-Пассажирсский" в дні інтенсивного снігопад прийняв у 1,5 рази більше пасажирів - 15 тис. осіб

Головний залізничний вокзал Києва в дні інтенсивного снігопад працював в режимі підвищеного навантаження, прийнявши в півтора рази більше пасажирів. Про це повідомив спеціаліст Головного управління пасажирського господарства Укрзалізниці Юрій Тимчишин.

"Вокзал Київ-Пасажирський зробив гостинність близько 15 тисяч пасажирів, зустрічаючих і проводжаючих. При цьому місткість воріт столиці" складає всього 10 тисяч. В режимі підвищеного навантаження працювали всі зали очікування, каси, кафе і туалети. Ми організували безкоштовний чай дітям, пенсіонерам та інвалідам", - розповів Тимчишин.

Вся оперативна інформація про час прибуття і відправлення поїздів під час сніжної бурі транслювалася на нові електронні табло, встановлені "Укрзалізницею" до футбольного чемпіонату Євро-2012.

"На старих табло взагалі не було передбачено опції "запізнення", а нові табло показують час затримки поїзда шляху", - уточнив Тимчишин.

Він також зазначив, що для тих пасажирів, які вирішили здати квиток в касу, залізничники спростили процедуру повернення проїзних документів і продовжили її до трьох діб.

За словами начальника Головного управління безпеки руху "Укрзалізниці" Петра Рагуліна, за бурану більше сотні пасажирських складів послідували Південно-Західної залізниці з порушенням графіка, але рух не зупинилося.

"На боротьбу зі стихією щодоби залучалося 17 снігоприбиральних машин і до 5 тисяч залізничників, включаючи керівний склад. В особливих випадках для доставки людей до робочих місць використовувалася спецтехніка. Основна навантаження лягло на шляховиків, яким довелося вручну очищати необладнані электрообогревом стрілочні переклади. Але для того, щоб у майбутньому поїзда в столицю прибували за розкладом в будь-яку негоду, треба подумати над тим, щоб обладнати электрообогревом всі стрілочні переводи київського залізничного вузла", - заявив Рагулін.

Роботи з очищення об'єктів залізничної інфраструктури від снігу планується завершити найближчим часом. Тільки в минулі 5 днів залізничники вивезли 237,5 тис. кубометрів снігових мас.

Нагадаємо, 22-24 березня потужний циклон накрив територію 13 областей Західного та Центрального регіонів України. В Києві випала рекордна кількість опадів - 50 см. Через негоду були перекриті основні автомобільні траси, не працював аеропорт "Жуляни". Залізничний вокзал "Київ-Пасажирський" свою роботу не припиняв.