ua en ru

Військові навчання РФ в Криму загрожують повторенням трагедії МН17, - розвідка

Військові навчання РФ в Криму загрожують повторенням трагедії МН17, - розвідка Фото: військові РФ

Росія відпрацьовує над Чорним морем перехоплення та ураження повітряних цілей

Навчання військових Російської Федерації в окупованому Криму загрожують повторенням трагедії з малазійським рейсом МН17 на Донбасі в липні 2014 року. Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України в Facebook.

Повідомляється, що вчора групу протиповітряної оборони Збройних сил РФ у Криму привели в повну бойову готовність. Зокрема, по тривозі підняли кілька підрозділів ВПС. Крім того, бойові розрахунки радіотехнічних підрозділів на мисі Тарханкут, мисі Фіолент, горі Ай-Петрі, в районах Джанкоя, Керчі і Феодосії здійснювали виявлення та супроводження повітряних цілей, передавали вказівки дивізіонам зенітно-ракетних комплексів і наведення винищувальної авіації, а екіпажі літаків Су-30 і розрахунки ЗРК відпрацювали перехоплення і умовне ураження повітряних цілей

"Проведення зазначених заходів у повітряному просторі над акваторією Чорного моря створює небезпеку міжнародному авіаційному сполученню і загрожує можливим повторенням трагедії малазійського "Боїнга" рейсу МН17, який був збитий російським комплексом "Бук" у липні 2014 року на сході України", - йдеться в повідомленні.

Обстановка на тимчасово окупованих територіях України станом на 15 жовтня Противник продовжує порушувати режим припине...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 15 жовтня 2016 р.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко звинуватив українських політиків в намірі передати РФ частину Донбасу.