ua en ru

Військова прокуратура викрила контрактника на продажу гранатометів

Військова прокуратура викрила контрактника на продажу гранатометів Фото: гранатомет, ілюстративне фото (mil.gov.ua)

Солдат доставляв та продавав боєприпаси із зони АТО

Військова прокуратура Центрального регіону України викрила та затримала солдата-контрактника 1 окремої танкової бригади ОК "Північ", який продавав боєприпаси. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури.

"Військовослужбовець служби за контрактом ще 04.04.2018, з метою незаконного збагачення, з корисливих мотивів, реалізував цивільній особі за 3 200 гривень арсенал боєприпасів, а саме: 2 гранати РГД-5, 3 гранати Ф-1, та 138 патронів калібру 7,62 мм", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 17 квітня 2018 року контрактник повторив злочин та продав два гранатомети: РПГ-18 та РПГ-26, за які отримав 18 600 гривень. Його одразу ж затримали на місці події.

Військова прокуратура викрила контрактника на продажу гранатометівВійськова прокуратура викрила контрактника на продажу гранатометівВійськова прокуратура викрила контрактника на продажу гранатометівВійськова прокуратура викрила контрактника на продажу гранатометів

Фото: затримання контрактника на продажу боєприпасів (vppnr.gp.gov.ua)

Відомо, що підозрюваний проходив службу у зоні проведення антитерористичної операції (АТО). Боєприпаси він доставляв саме з території АТО.

Прокуратура вилучила у контрактника зброю, боєприпаси та гроші. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру, а також обрання запобіжного заходу у виді взяття під варту та накладення арешту на майно.

Нагадаємо, три схованки з військовими засобами ураження були виявлені співробітниками військової контррозвідки Служби безпеки України в зоні проведення антитерористичної операції в Станично-Луганському районі.