ua en ru

Військова прокуратура кваліфікує захоплення військових частин у Луганську як теракти

Військова прокуратура кваліфікує захоплення військових частин в Луганську, які відбулися 3 червня, як терористичні акти.

Військова прокуратура кваліфікує захоплення військових частин в Луганську, які відбулися 3 червня, як терористичні акти. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Південного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

"Вчора, 3 червня 2014 року, в Луганську тривали бойові дії між українськими військовими і бойовиками. Близько 21 години нападники відновили штурм Луганського прикордонного загону. В результаті запеклого бою на території частини постраждали службові будівлі та приміщення", - йдеться в повідомленні.

У той же час більше 300 озброєних осіб здійснили напад на розташування полку Національної гвардії України, в результаті чого частково знищені будівлі та майно частини, а також поранений один військовослужбовець.

"За фактами терористичних актів відкрито і розслідуються кримінальні провадження. Особи, винні у скоєнні терактів, будуть нести відповідальність згідно з вимогами Кримінального кодексу України. Прокуратурою перевіряється дотримання військовими посадовими особами законодавства про оборону, зберігання зброї та боєприпасів", - зазначили у відомстві.