ua en ru

Суд засудив до 8 років в'язниці водія, який збив на смерть родичів поета Полежаки

Суд засудив до 8 років в'язниці водія, який збив на смерть родичів поета Полежаки Фото: харківська прокуратура

З вини водія в ДТП загинули брат і племінниця Артема Полежаки

Харківський суд визнав винним водія в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель брата і племінниці українського поета Артема Полежаки, чоловік засуджений до 8 років позбавлення волі. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

"Фрунзенський районний суд Харкова визнав винним 36-річного водія в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. ч. 1, 3 ст. 286 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в суді довели вину водія, який скоїв ДТП, в результаті якого загинули 2 людини. Аварія сталася увечері 27 грудня 2016 року на Салтівському шосе у м. Харків. Водій Toyota Prado в стані алкогольного сп'яніння, не впорався з керуванням і виїхав на зустрічну смугу, зіткнувшись з автомобілем "ВАЗ 2102".

У результаті аварії на місці події загинула 8-місячна дівчинка. Її батьків госпіталізували у важкому стані. Через день батько дитини - 38-річний Олександр Полежака - помер від отриманих травм.

Так, водій скоїв смертоносну аварію, тікаючи з місця іншого ДТП. Водій повністю визнав свою провину. У даний момент вирок суду не діє, оскільки триває час на його апеляційне оскарження.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Сумській області рейсовий мікроавтобус "Рута" зіткнувся з вантажівкою, в результаті аварії постраждали 8 людей.